Smetana, šlehačka, zakysaná smetana. Máte v tom jasno?

Smetana, šlehačka, zakysaná smetana. Umíte je správně přeložit?

Ve všech případech používáme slovo cream (obecně krém, smetana, smetanový atp.), pokaždé však trochu jinak:

  • smetana je (whipping) cream
  • šlehačka je whipped cream (doslova našlehaná smetana)
  • zakysaná smetana je sour cream (od slova sourkyselý)

Slovo cream ve významu smetanový se může použít jako přídavné jméno pro výrobek ze smetany (např. cream cake) nebo jako barva.



Příspěvek byl publikován v rubrice Slovní zásoba se štítky a jeho autorem je Redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *